Változtasd meg az életed!

Tapasztalatból tudom, hogy bár sokan nem boldogtalanok, de azért nem is elégedettek maradéktalanul az életükkel. Szeretnének valami többet, valami jobbat. Sokan közülük megpróbálnak tenni is ezért. Önfejlesztő könyveket olvasnak, tréningekre járnak. Vannak, akik új munkahelyet keresnek, netán szakmailag igyekeznek tovább képezni magukat. Mások pedig valamilyen vállalkozásba kezdenek, esetleg MLM üzletbe. Ezek az emberek kisebb-nagyobb eredményeket elérnek ugyan, de az igazi áttörés, változás, amire valóban vágynak, nem érkezik meg az életükbe. Emiatt a vállalkozó szelleműek csoportjából sokan le is mondanak a jobb életről. Egy másik részük pedig csinálja tovább, amibe belekezdtek, habár egyre kevesebb lelkesedéssel, mert nem értik, hogy miért nem jön el a várva várt változás, miközben ők sokat tesznek érte.

Számtalan kiemelkedően jó könyv íródott már, ami az önfejlődést szolgálja, számtalan technikát sajátíthatunk el, amelyek segítenek a gondolkodásunk megváltoztatásában. De ezek mind, egytől egyik a második lépéssel, azaz magával a változtatás technikájával, módszereivel kezdenek. Márpedig az első lépés az Te vagy, a Te önismereted, önbecsülésed és önbizalmad.

Egy példánál maradva: Lehet, hogy megtanulod azokat a technikákat, amire odafigyelve (pl. este 6 után nem eszel stb.) leadsz 4 kilót, azaz vannak rövidtávú eredményeid, de mivel nincsenek rendben az alapok (pl. nem vagy megelégedve a saját testeddel, önmagaddal vagy a környezeted folyton azt sulykolta beléd, hogy semmit nem vagy képes végig csinálni), ezért aztán a leadott kilókat szép lassan vissza is hízod, hogy megfelelj annak a hibás képnek, amit a tudatalattid önmagadról kialakított. Ezért ahhoz, hogy a fogyókúrád sikeres legyen, először az önmagaddal kapcsolatos téves gondolatokat kell megváltoztatnod és csak a második lépésben jöhetnek azok a technikák, módszerek, amelyek hosszútávon szabadítanak meg a felesleges kilóktól.

Az az út amire én hívlak, azért más, mint a többi önfejlesztő tréning, mert az alapoktól indulunk. Az első lépésben a központi kulcsfigurával, Veled kezdünk.

Kiderítjük, ki is vagy valójában, milyen álmaid és félelmeid vannak, amelyek miatt eddig nem tudtad megvalósítani az álmaidat.

Csak ezt követően kezdünk paradigmaváltásba, amivel megváltoztathatod a gondolkodásmódódat, nyitottabb leszel és bátrabb. S mindezek eredményeként azt is felfedezzük, hogyan tudod az új személyiségedet úgy kibontakoztatni, hogy az anyagi függetlenséget, bőséget eredményezzen a számodra.

Ez az önképzés, ez az út, nem lesz sem rövid (persze mihez képest), sem olcsó (persze mihez képest).

Nem lesz rövid, mert a tartós változáshoz időre van szükség. Ha valódi eredményeket akarsz, akkor rá kell szánnod hat hónapot az életedből, hogy a hátralévő sokszor hatot, sokkal boldogabban élhesd meg.

Nem lesz olcsó sem, mert bár nekem nem kell egy fillért sem fizetned, de a változás, a siker, a boldogság ára soha nem lehet alku tárgya. Olyan árat kell érte fizetned, ami pénzben nem kifejezhető. Ez az ár pedig az önmagaddal folytatott harc lesz! Szembe kell nézned önmagaddal és ez néha nagyon fájdalmas tud lenni. Le kell számolnod a démonjaiddal, a félelmeiddel, a rossz szokásaiddal. Fel kell ismerned a tévedéseidet, a hibáidat és ezekért meg kell bocsátanod önmagadnak, ezek egy részét el kell fogadnod. Fel kell ismerned az erősségeidet és ezekre büszke kell, hogy légy, ezeket kell erősítened, felhasználnod a változáshoz. Meg kell fizetned a változás árát, mert keményen meg kell dolgoznod minden egyes új szokásért. Lehet, hogy lesz, amikor azt érzed, nem éri meg ennyi munkát beletenni, de kivétel nélkül mindenki, aki végig ment egy ilyen változás/ fejlődés lépésein, utólag azt mondja, hogy megérte, ezerszeresen is megérte!

Ez egy önkéntes utazás, amiben az a jó, hogy nincsenek nyertesek és vesztesek. Mindenki nyer, aki végighalad az úton függetlenül attól, hogy mennyi időbe telik neki mindez.

Te döntöd el, hogy részt veszel-e ebben az utazásban, Te döntöd el, hogy mit teszel meg érte és mit nem. Semmi nem kötelező, de mindennek következménye van. A megtett dolgoknak jutalma, a meg nem tett dolgoknak ára. Mindenki maga dönti el tehát, hogy a cselekvés jutalmát élvezi-e, vagy a lustaság árát fizeti meg.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!