Ez a könyv a korábbi motivációról szóló könyvem, bővített, továbbfejlesztett és aktualizált változata. 

Ez a könyv paradigmaváltó gondolkodásra hív téged a motiváció kérdéskörében. Megmutatja, hogyan tudod a motivációdat tudatosan alakítani, olyan irányba terelni, ami az életedet előre viszi és azt is, hogyan tudod kiiktatni azokat a negatív hatásokat, amelyek fékként vannak jelen az életedben és gátolnak téged a kiteljesedésben. Gyakorlati példák sokaságával segít abban, hogyan tudod fenntartani, illetve szükség esetén erősíteni a motivációdat az élet bármely területén.

Bizton állíthatom, hogy ha elolvasod és végig gondolod a könyvben leírtakat, találsz majd olyan részeket benne, amelyek az aktuális élethelyzetedben segítenek téged abban, hogy kimozdulj a holtpontról és lendületet kapj a tovább lépéshez. Talán nagyképűség nélkül állíthatom, hogy szinte mindenki talál majd benne hasznos gondolatokat, sokaknak lesz WOW élménye olvasás közben. De, hogy ne csak magamat dícsérjem, álljon itt Vad Ágnes Coach előző motivációról szóló könyvemhez írt ajánlója.

Vad Ágnes Business and Life Coach https://vadagnes.coach/ :

Engem mindig is izgatott, hogy mi hajtja, motiválja az embereket és mi valójában a motiváció. István könyve jól válaszolt a bennem lévő kérdésekre, tette ezt pont annyi tudományos ki-és betekintéssel, mint szórakoztatóan és nem mellékesen praktikus tanácsokkal is szolgál. Azt vettem észre, hogy ha elkezdem olvasni, akkor nem tudom abbahagyni és szívesen alkalmazom a mindennapokban is az olvasottakat. Pont megfelelő mélységben beszéli át a motiváció nem kis témakörét, teszi ezt emberközeli módon, melyet a szerző a saját példáinak a megosztásával hitelessé is tesz. Ajánlom mindenkinek, aki érthető és egyben gyakorlatias könyvet keres a saját motivációjának a feltárásához és/vagy újra megtaláláshoz.


Előszó a könyvhöz

Közhely, de attól még igaz, hogy mindenki a boldogságot keresi. Mégis csak nagyon kevesen jelenthetik ki magukról, hogy valóban boldogok. Ha körbe nézünk a világban, akkor szinte minden médiumban tömegesen találunk ötleteket, tanácsokat arra, hogyan legyünk boldogok. De akkor vajon miért van mégis olyan sok boldogtalan ember?

Ha megkérdezünk embereket a boldogságról, akkor számtalan választ kapunk arra, hogy ki, miért nem boldog. Pénzhiány, társtalanság, a gazdasági válság, a politika, a kormányok, a szomszéd, szinte mindenki hibás. Általánosan elfogadott gyakorlat, hogy a saját boldogtalanságunkért külső körülményeket okoljunk. Az életükért, a döntéseikért való felelősségvállalás sajnos csak nagyon kevesekre jellemző.

Bár mindenki a boldogságot keresi, legtöbben mégsem tudják, merre induljanak az úton. Én azt javaslom, hogy a legközelebbi tükör felé vegyék az irányt. Nézzenek bele és vegyék észre, hogy nagyjából 15 cm-re vannak a saját boldogságuktól. Arról a 15 cm-ről beszélek, ami ott található a két fülük között. Ez egy nagyon kis távolság, de ha le akarjuk küzdeni, akkor kihívásokkal teli, alaposan megnehezített út vár ránk. Randy Gage amerikai milliárdos szerint „Ha más eredményeket akarsz elérni, ahhoz más emberré kell válnod!”

Meggyőződéssel és saját tapasztalatból állíthatom, hogy az egyéni sikereink és a boldogságunk alapja az, hogy mit gondolunk önmagunkról, másokról, a velünk történő eseményekről, a bennünket körülvevő világról. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körül bennünket, hogy milyen információkat engedünk eljutni az agyunkig.

Gyakran hallom másoktól, hogy óvatosak az önfejlesztő könyvekkel, mert azok szerintük egyfajta agymosást jelentenek. Bár az agymosás szó jelentése sajnos nagyon negatív a köztudatban, én mégis azt vallom, hogy manapság nagyon is szükség van agymosásra. De miért is lenne baj ez? A ruhánkat rendszeresen mossuk, hogy megtisztítsuk a környezetből fakadó szennyeződéstől, a testünket naponta megtisztítjuk a rátapadt portól, piszoktól. Akkor az agyunkat, az életminőségünket legjobban befolyásoló szervünket már miért ne szabadíthatnánk meg a naponta azt ostromló, rengeteg negatív befolyástól?

Szerintem végzetes hiba hagyni, hogy mások korlátlanul befolyásolhassák a gondolatainkat. Ahogyan a számítógépünket gondosan megvédjük a rosszindulatú vírusoktól, úgy a gondolatainkat is meg kell védenünk a nem kívánt külső hatásoktól. Gondoljunk csak bele! Mit hallunk a leggyakrabban a környezetünkben? Sajnálkozást, panaszkodást, siránkozást. Mit látunk a televízióban? Lelőtték, kirabolták, karambolozott, csalt, lopott, megdrágul… Ezek mind-mind negatívan hatnak a gondolkodásunkra, a hangulatunkra. Ha nem védekezünk ellenük, akkor szép lassan ezek a hatások, gondolatok átveszik a hatalmat a gondolataink felett.

Ezért szerintem igenis szükség van arra, hogy az agyunkat is „átmossuk” nap mint nap. Ahogy minden nap – remélhetőleg nagyrészt egészséges – élelmiszerrel tápláljuk a testünket, úgy naponta pozitív gondolatokkal kell, hogy tápláljuk az agyunkat is.

Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a pozitív életszemlélet nem azonos azzal a fajta hurráoptimizmussal, lelkesedéssel, amikor sokan csak a pozitív dolgokról vesznek tudomást, miközben a negatívumokat hárítják. Attól, hogy valakinek pozitív életfelfogása van, még lehet néha szomorú, neki is lehetnek nehézségei, problémái. A pozitív életszemlélet ugyanis nem a rossz dolgok, negatív események megtagadását jelenti, hanem azt, AHOGYAN reagálunk ezekre.

Amikor összeállítottam ezt a könyvet, akkor többen is megkérdezték tőlem, hogy mitől lesz ez más vagy jobb, mint a sok száz, hasonló üzenetet tartalmazó könyv. Erre a kérdésre nem tudok egyértelmű választ adni. De nem is szeretnék. Mivel minden ember egyedi, ezért nem hiszek az univerzális, mindenkire igaz, egyetlen és csalhatatlan megoldásokban. Nem hiszek a világmegváltó bölcsességekben, magában a bölcsek kövében sem.

Ha nincs két egyforma ember, akkor logikus, hogy az olvasóim is mind-mind eltérő élethelyzetben, illetve fejlődési szakaszban vannak, mindenkinek másra van szüksége a jelenlegi élethelyzetben. Éppen ezért az olvasó maga dönti majd el, hogy neki miben más ez a könyv, számára miben nyújtja a legtöbb segítséget.

Én azt tudom mondani, hogy az életemben voltam fent és lent, tudom, hogyan kell felállni, tudom, milyen szenvedni és milyen boldognak lenni, hiszen most is az vagyok. Ezért a könyveimben egy olyan utat tudok bemutatni, ami nem elmélet, hanem saját tapasztalatokon alapuló – és ami a legfontosabb – eredményre vezető módszer, amely nálam és több ezer más embernél is ugyanígy működik.

Ha röviden akarnám összefoglalni a könyvem lényegét, akkor azt mondanám; nem elég, ha van célod, az sem, ha hoztál egy döntést, hogy motivált akarsz lenni. Mert ezzel még nem tudsz továbblépni. Ha ugyanis másként akarsz élni, ha más eredményekre vágysz, akkor először meg kell változtatnod a gondolataidat, aztán a szokásaidat és meg fogsz lepődni, mennyire más eredményeket kapsz, mint addig. Ebben a paradigmaváltásban lesz segítségedre A MOTIVÁCIÓ ARANYKÖNYVE.

Mosolygós szép napot kívánok Neked!

A könyv nyomtatott és PDF változatban is elérhető lesz. Jelenleg kedvezményesen előrendelhető.

Várható megjelenés: 2024. március 12.

A könyv ára: 9 990 Ft, amely az ingyenes házhozszállítást is tartalmazza

A PDF ára: 7 490 Ft

Előrendelési árak:

Könyv:

2024. február 25.-ig 40% kedvezménnyel és ingyenes szállítással: 5 994 Ft

2024. március 03.-ig 20% kedvezménnyel és ingyenes szállítással: 7 992 Ft

PDF:

2024. március 03.-ig 30% kedvezménnyel: 5 243 Ft

TERMÉSZETESEN MINT MINDEN SZOLGÁLTATÁSOMRA, KÖNYVEMRE, ÚGY ERRE IS ÉRVÉNYES LESZ A 200%-OS MEGELÉGEDETTSÉGI GARANCIA

A rendeléseknél a bankkártyás fizetés lehetősége, technikai okokból átmenetileg nem lehetséges, jelenleg fizetési módként csak a banki utalás áll rendelkezésre.