A boldog és sikeres személyiség alapjai: Önismeret – Önbecsülés – Önbizalom

Nagyon gyakran (na jó, szinte mindig), utalok arra, hogy ahhoz, hogy boldog és sikeres életet élhessünk, nem elég szakmailag magasan képzettnek lennünk, nem elég különféle önfejlesztő tanfolyamokat elvégeznünk, mert ezekek segítségével, mindaddig csak részeredményeket tudunk elérni, amíg nem raktuk rendbe az alapokat. Ezek közül is a legfontosabb az önismeret. Tapasztalatból mondom, hogy ez nem is olyan egyszerű dolog. A hozzám segítségért fordulók jelentős része, meg van róla győződve, hogy Ő ismeri önmagát, de aztán az első beszélgetés végére szinte mindenki rádöbben, hogy ez mennyire nincs így. Önmagunkat megismerni, hosszú és időnként nagyon fájdalmas folyamat. Ebben a munkában nagyon sok eszköz, szakember lehet a segítségünkre. Egyedül szinte lehetetlen is pontosan megismerni önmagunkat. Ezen lehetőségek közül egyet szeretnétek most a figyelmetekbe ajánlani. Ahogy egyik teszt sem tökéletes, így a Myers–Briggs-típuselmélet (MBTI teszt) sem az, de tapasztalataim szerint remek kiinduló alap ahhoz, hogy picit átfogóbb képet kapjunk önmagunkról. Én szeretem és használom is.

Néhány percet vesz csak igénybe. A 72 kérdés mindegyikére csak IGEN-nel vagy NEM-mel kell válaszolj. A teszt azonnal kiértékelődik.

A tesztet az alábbi gombra kattintva tudod kitölteni:

Most pedig keresd meg a tipusok között a teszt végeredményének megfelelőt, s részletes jellemzés mellett stresszkezelési stratégiát, és magánélettel kapcsolatos információkat kapsz, megtudhatod mik az erősségeid és milyen típusú partnerek illenek hozzád.

Forrás: https://digitalispszichologia.hu/tesztek/mbti-teszt

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!