Veszélyben az életed!

Nagyon jópofa, ahogy a Boston Dynamics robotjai táncolnak, de a szórakozáson kívül ezeknek a képeknek nagyon komoly üzenete van.

Belegondoltatok már, hogy a következő 5-10 évben, a mesterséges intelligencia, a robottechnika, a tudomány fejlődése miatt, hány szakma fog megszűnni, hány olyan szakma lesz, ami ma még nem is létezik.

Az elmúlt három év, már bepillantást adott nekünk abba, hogy mennyire fontos képesség a kellő nyitottság az újra, a másra, a váratlan helyzetekre. De tanultunk is ebből a helyzetből? Vagy még mindig sokan azt hiszik, egyszer majd elmúlik ez a mostani állapot és minden majdnem olyan lesz, mint régen, ugyanúgy megy majd tovább az életük?

Vajon, hányan gondolják végig a jövőjüket? Vajon hányan készítik fel önmagukat a változásra, vajon hányan gondolják végig a gyermekük jövőjét, hányan készítik fel őket arra, hogy kellően nyitottak lehessenek a változásokra?

Tudom erős szavak, de aki nem akarja megérteni az idők szavát, annak képletesen, de akár szó szerint is veszélybe kerülhet az egzisztenciája, az egészsége, az élete.

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!