Tudni, vagy csak tudni róla

Ha csak azt csinálod, amit most tudsz, akkor soha nem is jutsz előbbre, mint ahol most tartasz, hiszen a mostani helyzeted a mostani tudásod következménye. Persze hallom, hogy ez ellen most sokan tiltakoznak.

„Én ennél sokkal többre vagyok képes, sokkal többet tudok…

„Én ennél sokkal előbbre is tarthatnék, de a…

Ezért fontos, hogy folyamatosan fejleszd a tudásodat! De vigyázz! Mert az a helyzet, hogy a többség összekeveri azt, amiről tud, azzal amit tud.

Ha szembesíteni akarod magad azzal, hogy valójában mit is tudsz, akkor nézd meg mi az, amit csinálsz!

Egy példán keresztül tudom ezt most a legjobban elmagyarázni neked. Ha csak nem vagy cukrász, akkor érteni is fogod.

Válassz ki magadnak az internetről egy közepesen bonyolult receptet. Olvasd végig, akár kétszer is. Meg is tanulhatod. Most már tudsz róla, hogy hogyan kell elkészíteni.

Akkor tedd el a receptet és állj neki elkészíteni! Szerinted milyen lesz a végeredmény? Na az lesz a valódi tudásod. Ma, amikor az internet segítségével, szinte korlátlanul lehet hozzájutni az elméleti tudáshoz, sokan abba a csapdába ejtik magukat, hogy azt hiszik, amiről tudnak, azt tudják is. Aztán persze nem értik, miért nem fejlődik az életük.

Ezért jobb, ha tudod, nem az a tudás, amit elméletben megtanulsz, hanem amit a cselekedeteid során a tapasztalataidból megszerzel!

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!