TUDATOSSÁG A PÁRKERESÉSBEN – részlet A párválasztás titkai c. könyvből

Bármely sportágban, de akár az élet szinte minden területén rendszerint találkozunk olyan emberekkel, akik nagyon tehetségesek. Vannak köztük azonban olyanok, akik nem fejlesztik a tehetségüket, nem foglalkoznak vele, így menet közben elkallódnak. A tehetség ugyanis önmagában csak egy jó alap, de az már a tudatosság, kemény munka és sok gyakorlás eredménye, hogy ezt a tehetséget mennyire hagyjuk kibontakozni.

A párkapcsolatok esetében is nagyon sokszor előfordul az a helyzet, amikor szinte az első pillanatoktól „egymásra kattan” a két fél, rögtön ott a kémia, a közös hullámhossz, stb. De ne feledjük, ez még csak egy jó kiindulási alap! Nagyon sok párkapcsolatról elmondható, hogy bár az elején volt kémia, vonzalom, mivel azonban a pár nem fordított kellő időt, energiát arra, hogy ezt a kezdetben meglévő harmóniát megfelelő alapokra helyezze, és tudatos munkával kihozza belőle a legjobbat, így a kapcsolat tönkrement, „elkallódott”.

Egy kertben elültethetjük akár a legszebb virágokat is, de ha tudatosan nem gondozzuk, ápoljuk a növényeket, akkor a kert elburjánzik, vadhajtásokkal, gyomokkal lesz tele, amire nem jó ránézni, ahol nem érezzük jól magunkat. Ám, ha a kertész odafigyel, és nem sajnálja az időt, energiát a növényei ápolására, akkor olyan kertje lesz, aminek mindenki a csodájára jár.

Biztosan meglepődsz ezen, de én azt gondolom, hogy egy párkapcsolatot ugyanolyan tudatossággal kell felépíteni, mint ahogyan az élet számtalan más területén is tudatosan tervezünk, akár a munkahelyi karrier, a továbbtanulás, egy üzleti vállalkozás vagy a sportteljesítményünk esetén.

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!