A boldogság, a siker nem egy döntés, hanem megfelelő szokások kérdése

Gyakran hallom, hogy a boldogság, a siker, csak egy döntés kérdése. Bár valóban fontos, hogy meghozd a megfelelő döntést, de az még kevés. Gondolj bele, hányszor, de hányszor hoztál már döntéseket újévi fogadalom címszó alatt, aztán mégsem lett belőlük semmi.

Gyakran hallom azt is, hogy a boldogság, a siker, csak akaraterő és kitartás kérdése. Bár valóban fontos ezek megléte, de még ez is kevés. Gondolj bele, hányszor volt, hogy belevágtál valamibe, de aztán idő előtt abba is hagytad. Ugyanakkor pedig biztos olyan is volt már, hogy belekezdtél valamibe, és azt végig is vitted. Szóval rendelkezel akaraterővel és kitartással. De akkor ezek szerint az hol van, hol nincs?

Tapasztalatból vallom, hogy a boldogság és a siker a megfelelő érzelmi alapokból, azaz motivációból indul el. Ha ugyanis kellően erős a motivációd, az erősebb lesz a félelmeidnél, így képes leszel a döntést meghozni. Ha meghoztad a döntést, akkor lesz erőd cselekedni és a motivációd segítségével már elég erős és stabil lesz a kitartásod ahhoz, hogy kialakuljanak azok az új szokások, amik aztán elhozzák neked a boldogságot és a sikert.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!