Miért érdemes elolvasni az Ingatlanközvetítők aranykönyve című könyvet?

Sokat gondolkodtam a válaszon, mert nem tudtam eldönteni, mennyire legyek kemény a kérdésben, de aztán úgy döntöttem, beleállok.

Szóval azért érdemes elolvasni a könyvet, mert a legtöbben semmit sem tudnak az ingatlanszakmáról. Még lelkes amatőrnek sem lehet nevezni őket. Ők csak ingatlanpiaci szerencsejátékosok, akiket alaposan lehúztak egy OKJ-s tanfolyammal, de semmit nem tanítottak nekik a szakmáról! Nem az ingatlanokról, a jogszabályokról, hitelekről, stb, hanem az értékesítésről, mint szakmáról.

Állj oda a tükör elé és mondd el őszintén önmagadnak, hogy mi az, amitől te jobb, de legalábbis más vagy, mint egy másik ingatlanközvetítő? Mi a Te hozzáadott értéked?! Ha Te lennél az eladó, akkor mi lenne az, ami miatt magadhoz fordulnál, amit nélküled a tulajdonos nem tudna elvégezni vagy messze nem olyan szinten? Te kifizetnéd magadnak a jutalékot azért a munkáért, amit jelenleg végzel?

Tudod, mi a legnagyobb baj? Nem az, hogy a legtöbben már ezeknél a kérdéseknél elvéreznek, hanem az, hogy a legtöbben azt sem tudják, mit és hogyan kellene vagy lehetne másként csinálni. Szóval a többség azt sem tudja, hogy mit nem tud! Annyit azért a mentségetekre lehet írni, hogy honnan is tudnátok, amikor a szakma legalább 25 éve nem változott jóformán semmit sem. A módszer őskövület, csak néhány eszköz lett modernebb.

Na ezért kell elolvasnod ezt a könyvet! Hogy megtudd, mit nem tudtál eddig, hogy megtudd, mitől és hogyan leszel profi ebben a szakmában! Mitől leszel te a szakma Richard Bransonja vagy Elon Muskja!

Egyébként ha követed a blogot, akkor több olyan írással is találkozhatsz majd, ahol egy-egy szikrányi betekintést kaphatsz a szakma csúcsába, azokba a finom apróságokba, amitől Te lehetsz az INGATLANOS!

Ja és még valami! Tegnap valaki azt mondta nekem, hogy drága a könyv. Tudod, mit mondtam neki? Azt, hogy ha a könyvből megszerezhető tudás alapján áraztam volna be a könyvet, akkor legalább háromszor ennyibe kerülne! Ez nem egy drága könyv, sőt, nagyon is kedvező az ára! Tudod, miért gondolod drágának? Azért mert még el sem tudod képzelni, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe! Amikor vacsorázni viszed a szerelmedet, akkor sem a legolcsóbb éttermet választod, hanem azt, ami garatáltan megéri a pénzedet. A legtöbb embernek egyébként ebben a kérdésben is paradigmaváltásra van szüksége. Én az elmúlt 30 évben összeségében sok milliót költöttem a saját képzésemre, de erre soha nem költségként, hanem jól megtérülő befektetésként gondoltam! Akinek egyébként a tudás drága, az vajon számol-e a „tudatlanság” költségeivel?

További szép napot!

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!