Ellenség vagy ellenfél – Véleménycsere vagy megsemmisítés (Gondolatok a véleményháborúkról)

Nagyon sok olyan oldalt (pl. www.wmn.hu ) olvasok, ahol különféle emberek írják meg a véleményüket, gondolataikat a világ dolgairól. Bár elég stabil világképpel rendelkezem, a legtöbb dologról meg van a saját véleményem, de ettől még az olyan véleményeket is elolvasom, amik esetleg szöges ellentétei az én véleményemnek. Általában nincs is semmi bajom ezekkel, hiszen mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez, még azt is elfogadom, hogy azt az írója a saját nézőpontjából igaznak hiszi. Elfogadom, mert azt gondolom nem létezik objektív igazság.

Amivel viszont komoly bajom van az a komment szekció! Szörnyű, amivel ott találkozom. Gyűlölködés, szinte állatias viselkedés, vértől fröcsögő megnyilatkozások.

Hiszem, hogy ez az irány, nem a fejlődéshez vezet, hanem a társadalmi tragédia előszobája. Nem vagyok naív, tudom, értem miből fakad mindez, de jó volna, ha csak egy pillanatra is elgondolkoznánk azon, lehetne ezt másként is, s mindezt anélkül, hogy feladnánk az álláspontunkat.

Nem akarom ismételni önmagamat, de akit érdekel olvassa el azt a bejegyzést, amit tavaly, a nagy felháborodást keltő Schorbert Norbert interjú kapcsán írtam:

https://www.istvandomotor.hu/a-schobert-norbert-ugy-es-ami-mogotte-van-velemeny/

Jó lenne, ha újra érték lenne az, ami anno a lovagi játékokon is alapérték volt:

Bár most ellenfelek vagyunk, bár most le foglak győzni, de azért tisztellek!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!