A Schobert Norbert ügy és ami mögötte van – vélemény

Norbi videóját látva igencsak kiakadtam. Felháborított a véleménye. De így két nap elteltével hadd mondjam el mit is gondolok erről az egészről.

Kezdeném azzal, hogy nem ismerem Schobert Norbertet. Gyakran a csapból is ő folyik, de mint tudjuk nem szabad mindent elhinni a médiának, szóval bár vannak megérzéseim, nem hinném, hogy jogom lenne véleményt alkotnom róla, mint emberről, mivel nem látok bele az életébe, a vágyaiba, a félelmeibe. Nem látom, hogy viselkedik, mint apa, mint férj, nem tudom, hogyan bánik az alkalmazottjaival, az üzlettársaival… Nem tudom, hogy milyen ember ezért arról nem is alkotok véleményt.

Aztán folytatnám azzal, hogy bár nem ismerem, szerintem az, amit felépített, létrehozott, az minden körülmény között teljesítmény. Egy embert lehet szeretni vagy nem szeretni, de úgy korrekt, ha elismerjük a teljesítményét. Lehet fintorogni, lehet nyavalyogni, de akkor is felépített valamit, létrehozott valamit a saját erejéből. Nem a politika ajándékozta neki, nem a szüleitől örökölte, hanem saját maga hozta létre. És ennek megint nincs köze az emberhez, ennek az elismerésnek a teljesítményhez van köze. Aki szerint ez nem teljesítmény az csinálhatja utána.

S akkor a lényeg. Én egyrészt kiakadtam a véleményén (erről később még lesz szó), de ugyanúgy kiakadtam a legtöbb reakción is. A többség ugyanis nem a véleményét támadta, hanem a Norbit szidta. Nem akarom megvédeni, de szerintem szörnyű, hogy itt tartunk. Hogy nem vagyunk képesek kellő intelligenciával kommunikálni. Nem értenek egyet Norbi véleményével, ezért Norbit egy baromnak, egy kertitörpének stb. nevezik. Kiakadnak azon, hogy Norbi a testsúly alapján alkot véleményt a nőkről, majd ugyanezek az emberek, Norbi magasságát kritizálják. Ezek az emberek vajon mitől érzik magukat különbnek Norbinál, ha ugyanazt teszik, mint Norbi?

Vajon eljutunk majd oda kommunikációban, intelligenciában, hogyha nem értünk egyet valakivel akkor annak a véleményével szállunk vitába, azt „támadjuk” és nem a másik személyét? A Norbi ügyről beszélek, miközben bármiről beszélhetnék, mert ez egy általánosan jellemző magatartás. Megtalálható a magánéletünkben, az oktatásban, a vállalkozásokban, a politikában, az élet minden területén. A többség, ha valakivel nem ért egyet, akkor azt nem megérteni akarja, nem a véleményével száll szembe, hanem az illetőt azonnal ellenségnek tekinti és meg akarja semmisíteni. Pedig ez önveszélyes viselkedés. A vita, a véleménycsere a fejlődés fontos eszköze, míg, ha csak a saját álláspontunkat tartjuk igaznak, elfogadhatónak, az korlátokat emel körénk. Annak leszakadás, szellemi sötétség lesz az eredménye.

Norbinak arról sem szabad megfeledkeznie, hogy jelentős azok száma, akik számára ő véleményvezér. Ennek a felelősségét akár akarja akár nem valaki, vállalnia kell. Lehet provokálni, lehet erősen fogalmazni, de ha azt félreértik, akkor illik elnézést kérni, illik korrigálni! Amikor egy üzenetet megfogalmazunk akkor nem csak az üzenet céljára kell figyelni, hanem annak a következményeire. Norbi vajon abba is belegondolt, hogy most sok férfi érezheti magát felmentve a rossz házassága miatt és egyértelműen a nőket téve azért felelőssé? Nem hiszem! Pedig híresnek, gazdagnak lenni elsődlegesen felelősséget jelent és csak aztán jöhetnek az előnyök. Az emberek minták alapján igazodnak el az életben, mintákat követve változnak, viselkednek. Minta a kommunikáció, minta a viselkedés, minták vagyunk mások előtt, akár akarjuk akár nem!

Na és akkor a végére az én véleménym. Ahogy a bevezetőben említettem, nagyon kiakadtam ezen a véleményen.

Kiakadtam, mert általánosít!

Az egyik legnagyobb hibának az általánosítást tartom. Sajna néha én is beleesek ebbe a hibába, pedig tudom, hogy ezzel tudunk a legkönnyebben megbántani olyanokat is, akiket pedig nagyon nem szerettünk volna bántani.

Kiakadtam, mert a házasságról, a párkapcsolatokról beszél, miközben annak milyenségéért csak az egyik felet teszi felelőssé, hibássá.

Ha párkapcsolatról beszélünk, de beszéljünk bármilyen kapcsolatról, akkor olyan nincs, hogy egy probléma kialakulásáért, meglétéért csak és kizárólag csak az egyik fél lenne a hibás. A példánál maradva, mi van, ha a nő azért nem tud kellő időt szakítani magára, mert a férj semmilyen szinten nem veszi ki a részét a gyerekszülés után megnövekedett feladatokból? Mi van akkor, ha a férj az, aki előbb hagyja el magát és a nő ennek okán kevésbé figyel oda magára. Ezekben az esetekben is kizárólag a nő a felelős? Olyanról szó sem lehet, hogy a nő azért foglalkozik kevesebbet a testével, mert férje elveszti a férfias megjelenését, nem ad elegendő támogatást, kedvességet a nőnek és ezért a nő is kevésbé érzi magát nőnek mellette? Ezzel Norbi azt is állítja, hogy a fizikai vonzalom fenntartása kizárólag a nők feladat. Egy férfi felszedhet akár ötven kilót is a feleségének kötelessége, pusztán érzelmi alapon boldogan szeretkezni a férjével.

Kiakadtam, mert megsérti a Nőket!

Ez a megszólalás, a nőket, csak pusztán, mint esztétikai tárgy kezeli, akiknek az elsődleges szerepük az, hogy a megjelenésükkel kellő mértékű szexuális vágyat ébresszenek a férjükben, hogy az kellőképpen kielégíthesse a vágyait, mert csak attól lesz jó a házasság. Akkor ezzel azt is jogosnak tartja valaki, hogy az olyan esetekben, amikor egy nő, mondjuk egy mellrák miatt elveszíti a melleit, kihullik a haja, akkor a férj jogosan hagyhatja el a feleségét, csak mert az szexuálisan éppen nem vonzó a számára?

Kiakadtam mert sértő a Férfiakra nézve!

Bár ez a megszólalás a nőkről szól, de közben úgy állatja be a férfiakat, mint akiknek az elsődleges erogén zónájuk a szemük lenne. Pedig szerintem egy Férfinak a legfontosabb erogén zónája az agya. Bocsánat, hogy vulgáris leszek, nekem ahhoz, hogy felálljon a farkam, az agyamat kell felizgatni. Soha nem állítottam, hogy egy szép, formás női test ne volna kellően jó esztétikai élmény. De ennek az esztétikai élménynek semmi köze a szexhez. Ismerek olyan túlsúlyos nőt, aki a stílusának, gondolkodásának, megjelenésének köszönhetően kimondottan vonzó szexuális értelemben. De ismerek olyan csodálatos alakú, testű nőt, akiről sok minden az eszembe jut, csak a szex nem. Ha vele kellene kettesben eltölteni egy estét, az éppen a viselkedése, stílusa okán, sokkal inkább okozna impotenciát, minthogy bármilyen szexuális vágyat keltsen bennem. Sértő a számunka, mert azt üzeni, hogy egy jó házasság alapja egy bombanő, akivel majd sokat lehet dugni.

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!