Amiről a vonzás törvénye kapcsán nem beszélnek…

A vonzás törvényéről számtalan könyv-, blog- és videóbejegyzést találunk. Többféle módon bizonyítják a létezését, elmagyarázzák a működését.

Az a helyzet, hogy ez egy olyan törvényszerűsége az univerzumnak, ami minden körülmények között működik. Olyan ez, mint a gravitáció vagy, hogy a víz mindig lefelé folyik a hegyről. Igen ám, de az univerzumban nem ez az egyetlen törvényszerűség, működési modell, ami igaz ránk. A víz valóban lefelé folyik a hegyről, de mi van akkor, ha egy hatalmas gátat, akadályt építünk a folyási útvonalba? Akkor bizony a víz nem tud elfolyni.

Ez történik akkor is, amikor valaki azt érzi, hogy nála nem működik a vonzás törvénye, ezért kételkedni kezd annak létezésében.

Életünk során a gyermekkorunktól kezdve a szüleink, a családunk, a környezetünk folyamatosan építi fel ezeket az akadályokat, gátakat a személyiségünkben, amik aztán téves paradigmaként számtalan egyébként működő folyamatot, törvényszerűséget akasztanak meg.

Egy életből vett példán keresztül szemléltetve: ha el akarunk indulni az autóval, akkor nem elég a gázt nyomni, előtte a kéziféket is ki kell engedni, a fékről is le kell vennünk a lábunkat, mert egyébként csak nagyon lassan fogunk haladni és közben az autót hazavágjuk.

Aki tehát hisz vagy hinni akar a vonzás törvényében és azt használni is akarja, annak meg kell vizsgálnia, hogy azon a területen, ahol működtetni szeretné a törvényt, ott milyen tudatalatti félelmei, téves paradigmái lehetnek. Mert ezek a félelmek, blokkok azok, amik megakasztják a vonzás törvényének működését.

De hadd mutassam be mindezt egy konkrét példán keresztül is. Mi másról is lehetne szó, mint a pénzről. Sokan álmodoznak sok pénzről, anyagi szabadságról. Ki így, ki úgy próbálja meg mindezt megvalósítani, hagyományos vállalkozásba vagy pl. egy MLM üzletbe kezdenek. Kitűzik a céljaikat, a munkát is beleteszik, a sikerre koncentrálnak, motivációs táblákat készítenek stb., de az eredmények nem azok, amiket szeretnének. Miért van ez így? Mert minden valószínűség szerint vannak olyan múltbéli paradigmáik, amik gátként akasztják meg őket a siker útján.

Mondok is pár ilyen mondatot, amik sokak életében elhangzottak a múltban és amikről álmukban sem gondolnák, hogy most ezek akadályozzák őket az egyről a kettőre jutásban.

„A vállalkozók csalók. A sok pénz, a gazdagság megrontja az embert. Meggazdagodni csak tisztességtelenül lehet. Tisztességesen csak kétkezi munkával lehet pénzt keresni. csak a kétkezi munka a munka. Csak az a normális munka, amit egy munkahelyen nyolc órában végez az ember. Szegények vagyunk ugyan, de legalább tisztességesek.”

Ismerős? Mint ahogyan már mondtam, hiszek a vonzás törvényében, de azt is tudom, hogy a működtetéséhez nem csak a módszert kell ismerni és alkalmazni, hanem előtte azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen fékező erők lehetnek a gondolatainkban.

Ne feledkezz meg erről, mielőtt a vonzás törvényét akarod működtetni!

error

Tetszett Önnek ez a bejegyzés? Kérem mondja el másoknak is!